Radioklubben PRILEX SA6RP: Vad är Radioklubben PRILEX ?
Vad är Radioklubben PRILEX ?
Radioklubben PRILEX är en förening som startades 6/6 1978 i Gråbo.
Vi i Prilex är en samling radiointresserade personer i olika åldrar, som har radiokommunikation som hobby.
Vi har i vår förening specialiserat oss på RADIOSAMBAND vid olika evenemang där vi hjälper till med parkering m.m. Det är en utmaning att i alla lägen sköta detta på bästa och på ett föredömligt sätt, så att vi når ett gott resultat på både liten tävling eller stort evenemang.
Vi började en gång i tiden med att hjälpa till på diverse rallyn och backtävlingar där vi hade hand om säkerhetssamband på de olika sträckorna.
Ett stort samband som PRILEX hjälpt till med under 25 år är NÄÄS DRAGSPELSSTÄMMA. Kan nämnas att PRILEX har varit med ända sedan starten men nu är stämman nerlagd så detta roliga samband är nu slut.
De senaste årens aktiviteter som PRILEX hjälpt till med är när
Rhapsody in Rock och Christer Sjögren varit på Nääs med sina konserter men vi får inte glömma julmarknader och vårmässan som varit på Nääs. Där har PRILEX hjälpt till med besöksparkeringen.
Vi i PRILEX arbetar även med den egna säkerheten vid olika evenemang och uppdrag, speciellt vid ”kontakt” med trafik och de flesta av våra medlemmar har egna av vägverket godkända klass 3 kläder (gul) inköpta via klubben.
Som ni ser har det hänt en del på dessa år, nya medlemmar, nya besökare och ny teknik har kommit till användning under dessa samband !
Men en sak har inte förändrats......
DET ÄR LIKA ROLIGT MED RADIOSAMBAND !!
KANSKE DU ÄR INTRESSERAD ??       KONTAKTA OSS !!!  

Ordförande. Sune Fyhr   Prilex 504  SM6OMQ


(Webbsidan uppdaterad den 2 oktober 2018.)